İzmir Marka Avukatı | Marka Hukuku | Marka Avukatı | İzmir Avukat | İzmir Avukatlık Bürosu | Sinai Mülkiyet Kanunu
Şirketlerin know-how, marka, patent gibi fikri varlıkların önemi artık bir çok sektörde fiziki envanterin çok üstünde yer almaktadır. Fikri varlıklarınız sizin fikri mülkiyetinizi oluşturmakta olup; fikri mülkiyet, sınai, ilmi, edebi ve sanatsal alandaki fikri çabanın neticesinde ortaya çıkan ve ticari alandaki her tür hakkı ifade etmek için kullanılan bir kavramdır. Fikri mülkiyet, genel olarak, “fikri haklar” olarak adlandırılabilecek telif hakkı ve komşu hakların düzenlenmiş olduğu alan ile “sınai haklar” olarak adlandırılan ve marka, tasarım, patent ve faydalı model, entegre devre topografyaları, coğrafi işaretler ve benzer unsurları bünyesinde barındıran iki ana bölüme ayrılmakta ve ilgili çalışmanın konusu olan marka da sınai haklar içerisinde değerlendirmeye alınmaktadır.
Bu denli önemli bir varlığınızın korunmasını istemek de en doğal hakkınızdır. İleride markanız ve fikri varlıklarınıza yönelik tecavüzlerin önüne geçmek için en iyi çözümlerden bir tanesi de iyi bir hukuki danışmanlıktan geçmektedir. Bu süreç zarfında çözüm odaklı ve pratiğe yönelik danışmanlık hizmeti gerçekleştirmekte; size değer katan unsurları korumak için çalışmaktayız.
Bu çerçevede, marka, patent, faydalı modeller, endüstriyel tasarımlar, telif hakları, Türk Patent Enstitüsü nezdinde tescil , takip ve itiraz hizmetleri, uluslar arası tescil hizmetleri, endüstriyel ve fikri mülkiyetin yurtiçinde ve yurt dışında korunması, lisans sözleşmeleri, know-how ve teknoloji transferi anlaşmaları, ticari sırların korunması, ticari ünün ve itibarın, ticaret ünvanı ve işletme adlarının korunması, haksız rekabet, medya ve reklam hukuku, Yayımcılık ve TV ve Radyo Yayın hukuku, domain adları gibi alanlarda meydana gelebilecek hukuki uyuşmazlıklara ilişkin danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemelerinde Dava Ne Kadar Sürer?
2021 adli sicil istatistiklerine göre, fikri ve sinai haklar hukuk mahkemesinde ortalama bir davanın karara çıkma süresi 357 gündür.
Marka Hukukuna ilişkin uyuşmazlıklarınıza yönelik sorularınız için İletişim sayfası üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
İlginizi çekebilecek diğer çalışmalarımız;
- Fotoğraf ve Telif Hukuku
- Yargıtay Kararlarında Markalar Arası İltibas
- Telif Nedir?
- Tescili Zorunlu Fikir Sanat Eserleri
- Fikri Eser Nedir?
- Yazılımların Korunması
- Markanın Kullanmama Sebebi İle İptali
Adres: Karşıyaka Tower No:12 Kat:9 Daire:59 Karşıyaka/İzmir
E-posta: [email protected]
Telefon: +90 534 415 52 56