Vasiyetname İle İlgili Hukuki Danışmanlık – İzmir Miras Avukat
Genel bir giriş yapacak olursak, medeni kanun vasiyet yapabilmek için kişinin ayırt etme gücüne sahip bulunmasını ve on beş yaşını doldurmuş bulunmasını şart koşmuştur. Miras bırakan kişi, tasarruf özgürlüğünün sınırları içerisinde mal varlığının tamamı ya da bir kısmı üzerinde vasiyetname veya miras sözleşmesi yolu ile tasarrufta bulunabilir. Bu vesile ile miras bırakanın mirası üzerinde tasarruf etmediği kısmın yasal mirasçılarına kalacağını belirtmekte fayda vardır. Vasiyet, resmi şekilde ya da miras bırakan kişinin (murisin) el yazısı ile veya sözlü olarak yapılabilir.
Aşağıda bulunan linklerden vasiyet türlerine ilişkin detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Miras paylaşımı vasiyetnamede bulunan miras hakkındaki detaylara göre paylaştırılır. Vasiyetname ile ilgili hukuki danışmanlık kapsamında, Miras avukatı olarak kişilere en uygun olan vasiyetname türünü tercih ederek vasiyetname hazırlama ve ölümden sonra, mal paylaşımını sağlayabilmek adına gerekli işlemleri başlatıyoruz. Miras avukatı görevini üstlenip, tüm hukuki detayları kontrol ederek, yasal yollara göre miras paylaşımının nasıl yapılması gerektiği konusunda bu konuyla ilişkisi olan kişileri bilgilendiriyoruz.
Vasiyetnamenin düzenlenmemesi durumunda miras bırakan kişinin eşinin ve miras bırakan kişinin annesinin, babasının bu mirastan faydalanması olağan bir durumdur. Yasalara göre miras hakkına sahip olan kişilerin mirasçı olarak kendi haklarını savunması olağan bir durum olarak nitelendirilmektedir. Bu durumlara göre gerekli aksiyonları alıp, müvekkilimizin mağduriyetini giderebiliyoruz.
Vasiyetnamenin İptali Talep Edilebilir mi?
Aşağıdaki sebeplerle ölüme bağlı bir tasarrufun iptali için dava açılabilir:
- Tasarruf miras bırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmışsa
- Tasarruf yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama sonucunda yapılmışsa
- Tasarrufun içeriği, bağlandığı koşullar veya yüklemeler hukuka veya ahlâka aykırı ise
- Tasarruf kanunda öngörülen şekillere uyulmadan yapılmışsa.
İptal davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabilir. Dava, ölüme bağlı tasarrufun tamamının veya bir kısmının iptaline ilişkin olabilir. İptal davası, ölüme bağlı tasarrufla kendilerine, eşlerine veya hısımlarına kazandırma yapılanların tasarrufun düzenlenmesine katılmalarının yol açtığı sakatlığa dayandığı takdirde tasarrufun tamamı değil, yalnız bu kazandırmalar iptal edilir. Bu minvalde, miras hukuku vasiyetname ile ilgili hukuki danışmanlık almaksızın işlemlerin başlatılması durumunda en çok hak kayıplarının yaşanmasına sebebiyet veren hukuk dalıdır.
Vasiyetname İle İlgili Hukuki Danışmanlık Kapsamında:
Miras hukuku içinde yer alan vasiyetnamenin hazırlanması konusunda miras hukuku alanında çalışan avukatlarla süreci yürüterek, ileriki aşamada yaşanması muhtemel olan hukuki sorunları önlemiş olursunuz. Miras hukuku, ağırlıklı olarak çalışma alanlarımız arasındadır. İzmir’de miras davalarına baktığımız ve edindiğimiz tecrübeyi güncel hukuki mevzuatla birleştirerek miras statünüzün/haklarınızın belirlenmesi ile miras davası sırasında en iyi şekilde temsil edilmeniz hususunda gerekli hukuki desteği vermekteyiz. Miras hukuku ile ilgili olarak internet sitemiz üzerinden avukatlarımıza soru yöneltip miras süreci, hukuki statünüz, haklarınız ile ilgili ücret ve masrafları konusunda ücretsiz ön bilgi alabilirsiniz. Vasiyetname düzenlenmesi konusunda hukuki destek almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Miras Hukukuna İlişkin İlginizi Çekebilecek Diğer Çalışmalarımız;
Adres: Karşıyaka Tower No:12 Kat:9 Daire:59 Karşıyaka/İzmir
E-posta: [email protected]
Telefon: +90 534 415 52 56